Afgelopen zondag had het Nederlands Dames team in Squash Almere de laatste training in voorbereiding op het EK in Polen. Onder leiding van de uit Almere afkomstige Natalie Grinham, werden de dames onderworpen aan een laatste test voor ze afreizen naar Polen.

De 39-jarige Natalie Grinham treedt, net als voorgaande jaren, op als playing-captain van de Oranjevrouwen. Ook de versgekroonde Nederlands kampioene Milou van der Heijden (PSA-40) werd geselecteerd voor het EK. Tessa ter Sluis (PSA-87) en Fleur Maas (PSA-165) krijgen eveneens een plaats in het team voor het EK. Voor de net 16-jarige Maas is het haar debuut in het ‘grote’ Oranje. De Rotterdamse behoort in Europa tot de grootste talenten en werd vorige maand tijdens het NK derde.

Bij de mannen, die tijdens de Europese titelstrijd voor het tweede opeenvolgende jaar uitkomen in Division Two, bestaat het nationale team in ieder geval uit Nederlands kampioen Piëdro Schweertman, NK-runner-up Sebastiaan Weenink, Marc ter Sluis (PSA-230), Roshan Bharos (PSA-283) en Tess Jutte (PSA-221). De 31-jarige Weenink fungeert tijdens het EK in Polen voor het eerst als playing-captain van de mannenploeg.

Morgen beginnen de poule wedstrijden. Het dames team zit in de poule met Engeland, Tjechie en Zwitserland.  De verwachting is dat er een goede kans is op het bereiken van de halve finale en dus een podiumplek. Het herenteam zit in de poule met Hongarije en gastland Polen. Poulewinst behoort zeker tot de mogelijkheden, echter het team moet de finale halen om promotie te bewerkstelligen naar division one en dat is een zware opgave.

 

We wensen het Nederlands  dames en herenteam veel succes.